BUKA PUASA - Sardine Roll
Friday, September 14, 2007
Bahan-bahan :
1 buku kecil roti Gardenia
3 biji telur
sedikit garam
bread crumb
minyak untuk mengoreng
Bahan Inti :
1 tin kecil sardin
3 biji limau kasturi [ambil jus ]
1 biji cili padi - dicincang
1 labu kecil bawang besar - dicincang
Cara penyediaan :
Keluarkan ikan sardin dari tin dan hancurkan dengan garfu. Masukkan bahan inti yang lain dan gaul rata. Ambil sekeping roti dan kukuskan terlebih dahulu. Setelah roti agak lembut, sapukan inti di atas roti dan gulungkan. Celupkan roti ke dalam telur yg telah dipukul dengan sedikit garam. Golekkan gulungan roti di atas breadcrumb. Gorengkan dalam kuali leper sehingga kuning keemasan. Angkat dan toskan terlebih dahulu supaya minyak agak kering. Hidangkan dengan cili sos atau boleh dimakan begitu sahaja.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
KaKCiK | ReCiPeS Copyright © 2010 Designed by GeZoRT for LyZa Vector by GeZoRT
0 comments:
Post a Comment