BISKUT RAYA - Biskut Makmur

Tuesday, September 25, 2007



 Bahan-bahan :
500 gm tepung gandum
80 gm gula halus
minyak sapi - ikut lembut doh
gula aising - untuk salut biskut
Bahan Inti :
300 gm kacang tanah

70 gm gula halus

*kacang tanah digoreng tanpa minyak dan dimesin halus dan dicampur dengan
gula
Cara penyediaan :
Gaulkan semua bahan doh hingga lembut dan boleh dibentukkan. Ambil seketul doh sebesar biji guli dan leperkan. Masukkan inti yang telah dibentuk bujur dan balut dengan doh tadi. Jadikan ia sebesar biji buah kurma.
Bakar dalam suhu 180'C selama 20 - 25 minit atau sehingga nampak masak.Sejukkan baru golekkan dalam gula aising.

0 comments:

KaKCiK | ReCiPeS Copyright © 2010 Designed by GeZoRT for LyZa Vector by GeZoRT