BUKA PUASA - Burung Puyuh Pakapau

Saturday, September 29, 2007




Bahan-bahan:
5 ekor burung puyuh
2 tangkai daun selasih
2 sudu besar sos tiram
3 sudu besar kicap manis
Kacang panjang - dipotong 1 1/2 inci panjang
6 biji cili api - diketuk
3 ulas bawang putih - ditumbuk kasar
garam secukup rasa

Cara penyediaan:Burung puyuh dibersihkan dan dipotong mengikut kesukaan. Panaskan minyak dan tumis bawang putih. Masukkan burung puyuh yang telah dibersih dan dipotong tadi bersama daun selasih. Apabila burung puyuh telah masak, masukkan sos tiram, kicap manis, cili api, kacang panjang, garam dan gula secukup rasa sebelum dihidangkan.

0 comments:

KaKCiK | ReCiPeS Copyright © 2010 Designed by GeZoRT for LyZa Vector by GeZoRT