Bahan-bahan :
250 gm buttercup
250 gm buttercup
240 gm gula kastor
30 gm gula perang
400 gm tepung gandum
100 gm tepung jagung
2 biji telur
1 sudu teh esen vanilla
30 gm serbuk koko Van Houten
200 gm coklat cip Vochelle
200 gm badam cincang
1/2 sudu kecil baking powder30 gm gula perang
400 gm tepung gandum
100 gm tepung jagung
2 biji telur
1 sudu teh esen vanilla
30 gm serbuk koko Van Houten
200 gm coklat cip Vochelle
200 gm badam cincang
1/2 sudu teh emplex
Cara penyediaan :
Pukul mentega dan gula hingga kembang. Masukkan telur dan esen vanilla dan pukul lagi. Di dalam bekas yang berasingan, satukan tepung gandum, tepung jagung, serbuk koko, baking powder dan emplex. Masukkan campuran kering ini ke dalam adunan mentega. Kemudian masukkan coklat cip dan badam cincang, kacau hingga sebati. Gunakan sudu kecil, kaup sesudu dan letakkan di dalam loyang. Bakar di dalam oven dengan suhu 180'C atau selama 20 minit.
0 comments:
Post a Comment