BISKUT RAYA - Chocolate Cookies Pretzel

Tuesday, September 25, 2007


 

Bahan-bahan :
250 gm buttercup
 240 gm gula kastor
30 gm gula perang
400 gm tepung gandum
100 gm tepung jagung
2 biji telur
1 sudu teh esen vanilla
30 gm serbuk koko Van Houten
200 gm coklat cip Vochelle
200 gm badam cincang
1/2 sudu kecil baking powder
1/2 sudu teh emplex

Cara penyediaan :
Pukul mentega dan gula hingga kembang. Masukkan telur dan esen vanilla dan pukul lagi. Di dalam bekas yang berasingan, satukan tepung gandum, tepung jagung, serbuk koko, baking powder dan emplex. Masukkan campuran kering ini ke dalam adunan mentega. Kemudian masukkan coklat cip dan badam cincang, kacau hingga sebati. Gunakan sudu kecil, kaup sesudu dan letakkan di dalam loyang. Bakar di dalam oven dengan suhu 180'C atau selama 20 minit.

0 comments:

KaKCiK | ReCiPeS Copyright © 2010 Designed by GeZoRT for LyZa Vector by GeZoRT