BISKUT RAYA - Biskut Jejari Mohrenglanz

Wednesday, September 26, 2007

 



Bahan-bahan :
250 gm buttercup

70 gm gula halus
1 sudu kecil esen vanilla
1 biji telur
300 gm tepung
1/2 sudu kecil baking powder
badam cincang 
biji badam (dipanggang) - untuk hiasan
coklat masak Mohrenglanz (boleh digantikan dengan coklat masak biasa)
* coklat mohrenglanz boleh didapat di pasaraya2 besar dan berkualiti tinggi

Cara penyediaan :
Ayak tepung dan baking powder, ketepikan seketika. Pukul mentega dan gula hingga kembang. Masukkan esen vanilla dan telur, pukul lagi. Masukkan bahan yang telah diayak tadi bersama badam cincang hingga adunan menjadi sebati. Terap menggunakan acuan 4segi bujur dan letakkan biji badam panggang di atasnya. Bakar di dalam oven pada suhu 160'C atau anggaran 15-20 minit.  Hiaskan dengan white chocolate di atasnya.

0 comments:

KaKCiK | ReCiPeS Copyright © 2010 Designed by GeZoRT for LyZa Vector by GeZoRT