Bahan-bahan :
250 gm buttercup
70 gm gula halus
1 sudu kecil esen vanilla
1 biji telur
300 gm tepung
1/2 sudu kecil baking powder
badam cincang
1 sudu kecil esen vanilla
1 biji telur
300 gm tepung
1/2 sudu kecil baking powder
badam cincang
biji badam (dipanggang) - untuk hiasan
coklat masak Mohrenglanz (boleh digantikan dengan coklat masak biasa)* coklat mohrenglanz boleh didapat di pasaraya2 besar dan berkualiti tinggi
Cara penyediaan :
Ayak tepung dan baking powder, ketepikan seketika. Pukul mentega dan gula hingga kembang. Masukkan esen vanilla dan telur, pukul lagi. Masukkan bahan yang telah diayak tadi bersama badam cincang hingga adunan menjadi sebati. Terap menggunakan acuan 4segi bujur dan letakkan biji badam panggang di atasnya. Bakar di dalam oven pada suhu 160'C atau anggaran 15-20 minit. Hiaskan dengan white chocolate di atasnya.
0 comments:
Post a Comment