BISKUT RAYA - Biskut Nestum Berkopi Badam

Thursday, September 20, 2007


 

Bahan-bahannya :
150 gm tepung naik sendiri, diayak
150 gm bijirin NESTUM  

90 gm serbuk badam
120 gm badam cincang
200 gram buttercup
150 gram gula kastor
1 biji telur
coklat masakan - cairkan2 sudu besar serbuk kopi nescafe dicampur dengan 2 sudu besar air panas

Cara penyediaan :
Ayak tepung, masukkan bijirin NESTUM dan badam; gaul rata dan ketepikan. Krim mentega dan gula hingga sebati. Masukkan telur dan campurkan NESCAFE. Kaup balikkan campuran tepung. Canai doh & potong segi4 sama dan letak diatas dulang pembakar yang telah dilenser. Taburkan serbuk nestum di atas permukaan adunan dan ratakan sedikit adunan. Bakar dalam ketuhar yang bersuhu 180 darjah C selama 10 - 15 minit. Keluarkan dari ketuhar dan biarkan sejuk selama 20 minit. 

0 comments:

KaKCiK | ReCiPeS Copyright © 2010 Designed by GeZoRT for LyZa Vector by GeZoRT