BISKUT RAYA-Biskut Mentega Badam

Sunday, September 16, 2007

Bahan-bahan :
120 gm buttercup - dipotong dadu
100 gm gula castor
120 gm tepung gandum
60 gm tepung jagung
1 biji kuning telur - dipukul perlahan
1 biji putih telur - untuk sapuan
buah badam cincang - untuk hiasan

Cara penyediaan :
Ayak tepung gandum dan tepung jagung ke dalam mangkuk adunan. Masukkan mentega buttercup dan gaul ramaskan sehingga menjadi serbuk roti. Masukkan gula, kuning telur dan gaul sehingga adunan menjadi doh. Canai doh di atas papan pencanai sehingga menjadi nipis dan potong pastri dengan pemotong pastri. Sapukan biskut dengan putih telur dan taburkan badam. Bakar biskut pada kepanasan 170 darjah C selama 20 minit.

0 comments:

KaKCiK | ReCiPeS Copyright © 2010 Designed by GeZoRT for LyZa Vector by GeZoRT