Char Kueteow

Thursday, March 4, 2010


Bahan-bahan :
1/2 bungkus kueteow
5 ekor udang
1/2 kiub ayam Knorr
2 ekor sotong sederhana besar - dipotong bulat
50gm kerang
3 ulas bawang putih dikisar
1 sudu makan pes cili
1/2 sudu makan sos tiram
1/2 sudu makan sos ikan
segenggam taugeh
1 sudu besar kicap pekat
1 biji telur

Cara penyediaan :
Tumis bawang putih hingga garing dan masukkan pes cili, goreng hingga naik bau. Masukkan udang, sotong, kerang, kiub ayam dan kueteow. Gaul rata dan masukkan sos tiram, sos ikan, kicap pekat, telur dan taugeh. Kaup balikkan dan boleh diangkat.


0 comments:

KaKCiK | ReCiPeS Copyright © 2010 Designed by GeZoRT for LyZa Vector by GeZoRT