Bahan-bahan :
150 gm gula halus
125 gm tepung gandum
75 cc minyak jagung
100 cc susu cair
75 gm kismis hitam dan kuning
75 cc minyak jagung
100 cc susu cair
75 gm kismis hitam dan kuning
6 biji putih telur
6 biji kuning telur
3 sudu besar susu pekat
1/2 sudu teh baking powder
1/2 sudu teh cream of tartar
1/4 sudu teh rempah kuih
1 sudu besar oren Sunquick
Cara penyediaan :
Pukul putih telur dengan gula dan cream of tartar hingga kembang. Satukan bahan yang lain dan digaul rata lalu masukkan ke dalam putih telur. Kacau hingga rata dan masukkan ke dalam acuan. Bakar adunan hingga masak, lebih kurang 45 minit - 1 jam.
3 sudu besar susu pekat
1/2 sudu teh baking powder
1/2 sudu teh cream of tartar
1/4 sudu teh rempah kuih
1 sudu besar oren Sunquick
Cara penyediaan :
Pukul putih telur dengan gula dan cream of tartar hingga kembang. Satukan bahan yang lain dan digaul rata lalu masukkan ke dalam putih telur. Kacau hingga rata dan masukkan ke dalam acuan. Bakar adunan hingga masak, lebih kurang 45 minit - 1 jam.
0 comments:
Post a Comment