BISKUT RAYA - Biskut Nutty Oat

Tuesday, October 2, 2007



Bahan-bahan :
125 gm mentega
75 gm gula kastor
125 gm gula perang
1 biji telur
1/2 sudu teh esen vanilla
220 gm tepung gandum
1/2 sudu kecil baking soda
1/2 sudu kecil garam
90 gm oat
50 gm walnut cincang

Cara penyediaan :
Pukul shortening, gula kastor dan gula perang hingga kembang dan ringan. Campurkan dengan telur dan esen vanilla. Masukkan campuran tepung, baking soda dan garam, pukul lagi hingga adunan sebati. Masukkan oat dan walnut cincang. Bujur2 kan adunan dan jarakkan anggaran 1 inci di atas loyang pembakar. Bakar selama 10-15 minit atau sehingga keperang-perangan. Gunakan suhu panas 180'C. Keluarkan biskut yang telah masak dengan segera dan letakkan di atas rak penyejuk. Taburkan oat di atasnya & barulah di simpan di dalam bekas kedap udara.


0 comments:

KaKCiK | ReCiPeS Copyright © 2010 Designed by GeZoRT for LyZa Vector by GeZoRT