Bahan-bahan :
250 gm mentega
220 gm gula kastor
450 gm tepung gandum100 gm tepung jagung
1 sudu besar nescafe - dicairkan
2 biji kuning telur1 sudu teh esen vanilla
450 gm tepung gandum100 gm tepung jagung
1 sudu besar nescafe - dicairkan
2 biji kuning telur1 sudu teh esen vanilla
chocolate bar-dicairkan secara double boiling
white choc-dicairkan secara double boiling
sedikit bijan - disangai tanpa minyak
sedikit bijan - disangai tanpa minyak
Cara penyediaan :
Pukul gula dan mentega hingga sebati dan kembang. Masukkan kuning telur dan pukul lagi. Masukkan Nescafe dan esen vanila. Akhir sekali masukkan campuran tepung tadi dan uli. Canai adunan tadi dan terap mengikut bentuk 4segi bujur dan bakar di dalam oven selama 15-20 minit. Keluar & sejukkan dahulu di atas redai. Sapukan coklat yang telah dicairkan & gunakan white chocolate sbg hiasan. Letakkan bijan yang telah disangai di atas biskut.
Pukul gula dan mentega hingga sebati dan kembang. Masukkan kuning telur dan pukul lagi. Masukkan Nescafe dan esen vanila. Akhir sekali masukkan campuran tepung tadi dan uli. Canai adunan tadi dan terap mengikut bentuk 4segi bujur dan bakar di dalam oven selama 15-20 minit. Keluar & sejukkan dahulu di atas redai. Sapukan coklat yang telah dicairkan & gunakan white chocolate sbg hiasan. Letakkan bijan yang telah disangai di atas biskut.
0 comments:
Post a Comment