Bahan-bahan :
260 gm mentega
1 sudu besar gula aising
450 gm tepung gandum
75 gm susu tepung
3 biji kuning telur
1 biji putih telur
1 sudu besar minyak sapi QBB
1/2 sudu teh garam
Cara penyediaan :
Gaul rata mentega, gula, telur, minyak sapi dan garam. Masokkan susu tepung dan tepung gandum lalu di gaul lagi hingga sebati. Biarkan adunan selama 1/2 jam. Gunakan acuan samperit dan pamkan sepanjang 5cm & potong menggunakan pisau. Ambil secubit jem nenas dan bujurkan kurang sedikit saiz lebar doh yg telah dipotong tadi. Letakkan jem nenas di atas doh & gulung dengan kemas. Sapukan kuning telur di atasnya dan bakar.
Gaul rata mentega, gula, telur, minyak sapi dan garam. Masokkan susu tepung dan tepung gandum lalu di gaul lagi hingga sebati. Biarkan adunan selama 1/2 jam. Gunakan acuan samperit dan pamkan sepanjang 5cm & potong menggunakan pisau. Ambil secubit jem nenas dan bujurkan kurang sedikit saiz lebar doh yg telah dipotong tadi. Letakkan jem nenas di atas doh & gulung dengan kemas. Sapukan kuning telur di atasnya dan bakar.
0 comments:
Post a Comment