Bahan-bahan :
2 pek kueteow
300 gm taugeh
1/2 labu bawang putih (ditumbuk kasar)
1/2 labu bawang putih (ditumbuk kasar)
1 ikat sawi (agak2 RM1.00)
200 gm isi ayam (dicincang kasar)
sedikit udang (dibuang kulit)
1 keping fish cake (dihiris nipis)
3 sb cili kisar
1 sb sos tiram200 gm isi ayam (dicincang kasar)
sedikit udang (dibuang kulit)
1 keping fish cake (dihiris nipis)
3 sb cili kisar
2 sb sos cili
6 sb kicap pekat
2 sb kicap biasa
2 sb sos ikan
1 sk gula
Cara penyediaan :
Tumis bawang putih hingga garing. Masukkan cili kisar, sos tiram, sos cili, kicap pekat, kicap biasa, sos ikan dan gula, biar hingga wangi. Masukkan ayam,udang, fish cake dan batang sawi. Kacau hingga ayam masak dan masukkan sedikit air. Campurkan taugeh dan daun sawi, kacau. Masukkan mee kuning dan biar hingga sebati dan lembab sedikit. Angkat dan hidangkan bersama taburan daun bawang, cili potong dan bawang goreng.
0 comments:
Post a Comment